WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab pokrojony w plastry obsmażony na rumiano a następnie duszony z dużą ilością marchewki, z pietruszką i cebulą.

Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą

ETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i włożyć mięso. Smażyć z obu stron na rumiano po czym przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Przełożyć do mięsa.

Na patelnię włożyć starte marchewki i korzeń pietruszki. Przesmażyć i dodać do mięsa. Wlać do garnka wody tyle aby przykryła mięso i warzywa. Włożyć listek i ziele. Wsypać paprykę, pieprz czarny i ziołowy i trochę soli. Zagotować.

Zmniejszyć ogień i dusić aż będzie miękkie. Pod koniec duszenia włożyć trochę natki z pietruszki. Wsypać kaszę manną dla zagęszczenia. Dusić aż zgęstnieje. Wyjąć mięso a sos zblendować. Mięso włożyć z powrotem do sosu.

Podawać z ziemniakami.

Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą
Schab po uduszeniu w zblendowanym sosie w garnku
Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą
Schab duszony z warzywami przed zblendowaniem sosu
Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą
Obsmażone mięso i warzywa przełożone do garnka
Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebulą
Mięso obsmażone na oleju z obu stron na rumiano