Sposób przygotowania:
Schab w sosie marchewkowo - pietruszkowym z cebuląETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i włożyć mięso. Smażyć z obu stron na rumiano po czym przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Przełożyć do mięsa.
Na patelnię włożyć starte marchewki i korzeń pietruszki. Przesmażyć i dodać do mięsa. Wlać do garnka wody tyle aby przykryła mięso i warzywa. Włożyć listek i ziele. Wsypać paprykę, pieprz czarny i ziołowy i trochę soli. Zagotować.
Zmniejszyć ogień i dusić aż będzie miękkie. Pod koniec duszenia włożyć trochę natki z pietruszki. Wsypać kaszę manną dla zagęszczenia. Dusić aż zgęstnieje. Wyjąć mięso a sos zblendować. Mięso włożyć z powrotem do sosu.
Podawać z ziemniakami.