Sposób przygotowania:
Schab w sosie słodkim z brzoskwiniamiI
 
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroje na mniejsze kawałki. Doprawiam solą oraz pieprzem, obtaczam w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju do miękkości.
II
 
2.	Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na drugiej większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w drobne paseczki papryki.
3.	Brzoskwinie odlewam z zalewy, kroję na mniejsze części, szczypiorek drobno siekam i łącze z pozostałymi warzywami.
III
 
4. Warzywa podlewam jedną szklanką wody, dodaję przecier pomidorowy, ketchup, sos sojowy, miód, ocet i doprawiam solą oraz chili. Gotuję pięć minut, następnie zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec sos łączę w mięsem.
IV
5.	Gotowe.
6.	Smacznego
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
