WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2153]

Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w plastrach duszony w sosie z dodatkiem marchewki, czerwonej i białej cebuli oraz czerwonej fasoli i pomidorów ze słoika.

Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą

 

  • 1 kg schabu
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 0,5 białej cebuli
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 0,5 szklanki krojonych pomidorów ze słoika
  • Sól ziołowa
  • Pieprz ziołowy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Olej do smażenia
  • Listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą

ETAP 1:

Schab pokroić na plastry i przyprawić solą i pieprzem ziołowym. Obsmażyć na oleju na rumiano i przełożyć do garnka.

Na pozostałym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę białą i czerwoną. Przyprawić majerankiem i przełożyć do garnka z mięsem. Dodać odsączona fasolę, pokrojoną marchewkę. Zalać wodą. Dodać pomir, listek i ziele angielskie. Zagotować.

Na małym ogniu dusić, aż mięso będzie mięciutkie. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą
Schab w sosie z warzywami po uduszeniu w garnku
Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą
Pomidory krojone ze słoika dodane do pozostałych składników
Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą
Czerwona fasola i marchewka dodane do mięsa
Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą
Czerwona i biała cebula podsmażone na patelni
Schab w sosie z czerwoną fasolą i czerwoną cebulą
Podsmażone mięso z przyprawami przełożone do garnka