BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Schab w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Można ją serwować na ciepło; lub na zimno jako wędlinę do kanapek. Dużo zdrowsza i smaczniejsza od kupnych wędlin. Przyprawy można dowolnie komponować ze sobą.

Schab w ziołach

Składniki:

Schab w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Schab w ziołach
W miseczce mieszam olej i maggi. Czosnek drobno siekam lub przeciskam przez praskę . Do marynaty dodaję resztę składników: paprykę, majeranek, pieprz i wegetę. Wszystko dokładnie mieszam. Mięso nakłuwam w kilku miejscach nożem i wkładam mięso. Najlepiej zostawić je w marynacie na całą noc, lub chociaż na kilka godzin. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia . Piekę około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st . Po wyjęciu z piekarnika zostawiam na kilka minut by mięso "odpoczęło "i dopiero wtedy kroję.

Tagi:

beza schab bezy