aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Schab w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na obiad pyszne danie wraz z ziemniaczkami i sałatką warzywną

Schab w ziołach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w ziołach

 

  • 6 plastrów mięsa schabowego
  • 5 ząbków czosnku drobno posiekanego
  • oregano
  • majeranek
  • curry
  • przyprawa do grilla
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięsa KAMIS

Sposób przygotowania:

Schab w ziołach
Mięso schabowe myjemy i wycieramy w ręcznik papierowy. Następnie czosnek obieramy i drobniutko w kostkę kroimy. Następnie układamy mięso na dużym talerzu i wszystkimi przyprawami posypujemy oraz dodajemy czosnek. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinkę, aby mięso przeszło przyprawami. Po godzinie nastawiamy piekarnik na 180stopni Celcjusza. W międzyczasie do rękawa wkładamy wcześniej przyprawione mięso i przez około godzinkę pieczemy. Gotowe danie podajemy do obiadu z ugotowanymi ziemniaczkami i warzywną sałatką. SMACZNEGO !!
Schab w ziołach
Mięsko schabowe dokłądnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
Schab w ziołach
Wcześnie obrane ząbki czosnku obieramy i kroimy drobno w kosteczkę.
Schab w ziołach
Mięsko układamy na talerzu przyprawiamy przyprawami oraz dodajemy czosnek i odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Schab w ziołach
Po godzinie czasu wkłądamy mięso schabowe go rękau i smażymy w piekarniku.