Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Schab wieprzowy po Alzacku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jedna z moich ulubionych potraw kuchni węgierskiej

Schab wieprzowy po Alzacku

Składniki:

Schab wieprzowy po Alzacku

 

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 20 dag kiełbasy
  • 15 dag smalcu
  • 5 dag wędzonej słoniny
  • 10 dag cebuli
  • 50 dag kwaszonej kapusty
  • 5 dag mąki
  • 1 g kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab wieprzowy po Alzacku
obtłuczone schaby oprószyć solą pieprzem obtoczyć w mące usmażyć na rozgrzanym smalcu podrumienić pokrojoną w cienkie paseczki słoninę oraz posiekaną cebulę dodać kapustę kminek dusić do miękkości usmażone kotlety ułożyć na półmisku pokryć je kapustą i świeżo usmażonymi plasterkami kiełbasy

Tagi:

kielbasa schab