Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Schab z borowikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny schab duszony w sosie z dodatkiem borowików. Mięso wychodzi kruche z dodatkiem grzybowego sosu jest przepyszne.

Schab z borowikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z borowikami

 

Sposób przygotowania:

Schab z borowikami
Schab pokroić na plastry, lekko rozbić i doprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na 2 h do lodówki.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Mięso obsmażyć z obu stron na patelni z olejem.

W większym garnku roztopić masło i podsmażyć cebulę, po chwili dodać grzyby i mięso , dusić razem chwilę. Całość podlać bulionem i dusić ok 15 minut. Dodać zahartowaną śmietanę i doprawić majerankiem i bazylią - zagotować.
Schab z borowikami
Mięso obsmażyć z obu stron na patelni z olejem.
Schab z borowikami
W większym garnku roztopić masło i podsmażyć cebulę
Schab z borowikami
po chwili dodać grzyby i mięso , dusić razem chwilę.
Schab z borowikami
Całość podlać bulionem i dusić ok 15 minut. Dodać zahartowaną śmietanę i doprawić majerankiem i bazylią - zagotować.