Sposób przygotowania:
Schab z borowikami
Schab pokroić na plastry, lekko rozbić i doprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na 2 h do lodówki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Mięso obsmażyć z obu stron na patelni z olejem.
W większym garnku roztopić masło i podsmażyć cebulę, po chwili dodać grzyby i mięso , dusić razem chwilę. Całość podlać bulionem i dusić ok 15 minut. Dodać zahartowaną śmietanę i doprawić majerankiem i bazylią - zagotować.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Mięso obsmażyć z obu stron na patelni z olejem.
W większym garnku roztopić masło i podsmażyć cebulę, po chwili dodać grzyby i mięso , dusić razem chwilę. Całość podlać bulionem i dusić ok 15 minut. Dodać zahartowaną śmietanę i doprawić majerankiem i bazylią - zagotować.