Sposób przygotowania:
Schab z brzoskwinią
Schab wieprzowy kroimy na 10-15 centymetrowe kawałki i każdą część dziurawimy nożem na wylot (można schab trochę schłodzić wtedy dziurawienie będzie łatwiejsze). W tak zrobione dziury wkładamy połówki brzoskwiń (w razie konieczności brzoskwinki kroimy jeszcze na pół), a następnie dokładnie obtaczamy (obsypujemy) przyprawą do schabu (2/3 opakowania) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Po tym czasie pozostałą część przyprawy mieszamy z wodą. Do foliowego rękawa wkładamy schab, wrzucamy pokrojony w drobne paski boczek i wlewamy rozpuszczoną przyprawę. Rękaw szczelnie spinamy i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1-1,5h, aż nabierze rumianego koloru. Podawać ciepły z ziemniaczkami polany sosem z rękawa lub jako zimna przekąska. Smacznego.