mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Schab z czatnejem z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pożywne i wyrafinowane danie

Schab z czatnejem z dyni

Składniki:

Schab z czatnejem z dyni

 

  • 400g miąższu z dyni
  • 1,2kg wędzonego surowego schabu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka chilli
  • 8 goździków
  • 2 łyżeczki musztardy z ziarnami
  • 2 łyżki rodzynek
  • 125ml octu
  • 120g cukru żelującego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab z czatnejem z dyni
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Mięso umyć, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić w piekarniku 60minut. Dynię pokroić w 2cm kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać w kostkę. Warzywa dusić na oleju 10minut mieszając od czasu do czasu. Dodać chilli, goździki, musztardę, rodzynki, ocet i cukier, wszystko wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 20minut. Odkryć i gotować jeszcze 15minut często mieszając. Sos doprawić solą i pieprzem. Schab pokroić w plastry i ułożyć na nim czatnej. Smacznego

Tagi:

dynia schab