kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Schab z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowany schab można z powodzeniem zaserwować na Boże Narodzenie

Schab z grzybami

Składniki:

Schab z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Schab z grzybami
Schab nacieramy solą i wstawiamy na godzine do lodówki.Borowiki gotujemy do miękkości w małej ilości wody.Potem je odcedzamy (wywar zachowujemy!) i siekamy.Z powrotem łączymy z wywarem.Pieczarki przesmazamy na oleju.Układamy mieso na folii aluminiowej, okładamy borowikami oraz pieczarkami i zawijamy.Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 200*C.Smacznego!

Tagi:

beza schab bezy