Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Schab z kapustą pekińską i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ! Na dodatek zdrowe bo warzywka i mięsko chudziutkie :)

Schab z kapustą pekińską i warzywami

Składniki:

Schab z kapustą pekińską i warzywami

 

  • 4 kotlety schab bez kości,
  • 0,5 sztuki kapusta pekińska,
  • 10 dkg brukselka,
  • 1 sztuka pomidor,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 sztuka por część biała,
  • do smaku majeranek Prymat,
  • do smaku bazylia Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 15 dkg warzywa mrożone,
  • do smaku papryka czerwona Prymat

 

Sposób przygotowania:

Schab z kapustą pekińską i warzywami
Schab płuczemy i nacieramy : solą,pieprzem,majerankiem,bazylią,papryką. Płuczemy kapustę pekińską , pomidora , por i obraną cebulę. Następnie na blaszkę kładziemy sreberko , wszystkie składniki kroimy w duże kawałki tak żebyśmy mogli przełożyć mięso np: pomidor kroimy od góry w krążki , cebulę w ół talarki lub w talarki. I układamy na przemian: Pekińska,Schab,Pomidor,Cebula,Por,Warzywa mrożone + przyprawy pieprz , sól. Do rozgrzanego piekarnika do temp 150sto. wstawiamy nasze danie na około 30min. Smacznego!