KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Schab z kością i modrą kapustką.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chrupiący schabik z modrą kapustą.

Schab z kością i modrą kapustką.

Składniki:

Schab z kością i modrą kapustką.

 

  • świeży kawałek schabu z kością ( ja zawsze zamawiam u znajomego rzeźnika ) jeśli nie uda się z kością to wystarczy wyborny kawałek bez kości,
  • sól, pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,
  • mielony kmin do smaku,
  • kilka kropli miodu,
  • ząbek czosnku,
  • 100 gram gotowej kapusty modrej,
  • zielenina do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Schab z kością i modrą kapustką.
Schab nacieramy dokładnie posiekanym czosnkiem, solimy, pieprzymy, posypujemy kminem,nacieramy miodem i oliwą, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Do nagrzanego piekarnika do 190 stopni pieczemy schab zawinięty w foli spożywczej około 40-50 minut. Gotowy schab układamy na białym talerzy, dekorujemy zieleniną, obok układamy modrą kapustę, wszystko delikatnie skrapiamy dobra oliwą i można życzyć SMACZNEGO.