LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Schab z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny schab z papryką i wódką na niedzielny obiad

Schab z papryką

Składniki:

Schab z papryką

 

  • 500 g schabu bez kości
  • 2 cebulki dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 kawałek imbiru
  • 100 ml soku soku pomarańczowego
  • 3 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól , pieprz
  • olej do smażenia

 

  • do marynaty będzie nam potrzebne
  • 1 białko
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka wódki ,sól

Sposób przygotowania:

Schab z papryką
Wiadomo że schab umyć ,pokroić ,w kostkę wkładając do miseczki ,
z białka ,wódki i sosu sojowego przygotować marynatę zalać pokrojone mięso i marynować przez 30 minut .
Papryki umyć usunąć nasiona ,pokroić na kawałki w kształcie rombu ,cebulki pokroić tak jak papryki.następnie imbir i czosnek posiekać na drobno
na patelni rozgrzać margarynę i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu

Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek Dodać cebulki i paprykę Smażyć jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając ,Wlać sok pomarańczowy wymieszany z mąką dodać ocet ,cukier i koncentrat pomidorowy i Gotować stale mieszając aż sos zgęstnieje ,Włożyć mięso i gotować przez 1 minutę i smacznego ;)