Mirka227

Mirka227

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Schab z pieczarkami inaczej

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Troszkę inny sposób podania tradycyjnych schabowych

Schab z pieczarkami inaczej

Składniki:

Schab z pieczarkami inaczej

 

  • 6 kotletów schabowych
  • 0,6 kg pieczarek
  • 2 opakowania zup pieczarkowych w proszku
  • 1 jogurt naturalny
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami inaczej
Oczyszczone pieczarki pokroić wg przekroju, wrzucić do wrzątku, gotować około pół godziny, odcedzić. Kotlety rozbić, osolić i popieprzyć, obsmażyć z obu stron. Zupy w proszku rozrobić w litrze wody, dodać jogurt, natkę i wymieszać, dodać podsmażone schabowe i dusić około pół godziny, po czym wyjąć mięso. 2 łyżki mąki rozrobić z wodą, zaklepać sos, zagotować, dodać pieczarki i na końcu ponownie przełożyć mięso. Przepis dawno temu wyszperany z jakiejś gazety SMACZNEGO!

Tagi:

zupa schab mięso