Sposób przygotowania:
Schab z pończochy
Schab myjemy dokładnie i osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy w misce lub innym naczyniu i wklepujemy w niego cukier z każdej strony. Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 24 godziny. Z mięsa wypłynie sporo cieczy ( to normalne). Mięso opłukujemy z cukru, wycieramy ręcznikiem papierowym i wklepujemy w nie tym razem sól. Ponownie odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Ząbki czosnku, majeranek, pieprz młotkowany i paprykę dokładnie miksujemy blenderem. Schab opłukujemy z soli i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wcieramy w mięso przyprawy. Lekko wklepujemy. Przekładamy do miski pod przykryciem ( intensywnie czuć czosnek) i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie schab przekładamy do pończochy, którą zawiązujemy i wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 4 dni. U mnie schab wisiał w pokoju przy zakręconym kaloryferze. Pokój był zamknięty, bo zapach jest dość intensywny. Po tym czasie schab nadaje się do spożycia.