Sposób przygotowania:
Schab z rękawa z młodą kapustą i pieczarkami
Mięso umyć osuszyć, pokroić w 1cm. plastry. Każdy plaster lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Kapustę poszatkować, obrane pieczarki przekroić na pół / duże w ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać razem.
Rosół/ bulion połączyć z przyprawami, oraz świeżymi ziołami.
W woreczku do pieczenia układać warstwami mięso oraz warzywa. Każdą warstwę zalać paroma łyżkami przygotowanego sosu. Woreczek umieścić w naczyniu do pieczenia.
Piec około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Po tym czasie otworzyć rękaw, wlać słodką śmietankę, delikatnie wymieszać. Piec kolejne 5 min.
Kapustę poszatkować, obrane pieczarki przekroić na pół / duże w ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać razem.
Rosół/ bulion połączyć z przyprawami, oraz świeżymi ziołami.
W woreczku do pieczenia układać warstwami mięso oraz warzywa. Każdą warstwę zalać paroma łyżkami przygotowanego sosu. Woreczek umieścić w naczyniu do pieczenia.
Piec około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Po tym czasie otworzyć rękaw, wlać słodką śmietankę, delikatnie wymieszać. Piec kolejne 5 min.
biedroneczki
Czekoladka 2