aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Schab z ziołami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polecam na każdą okazję, u mnie gości na większych uroczystościach.

Schab z ziołami i pieczarkami

Składniki:

Schab z ziołami i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z ziołami i pieczarkami
Każdy plaster schabu rozbijam tłuczkiem. Następnie oprószam solą i pieprzem. Mąkę przesiewam i obtaczam w niej schab. Na rozgrzany olej daję schab i smażę na rumiano ze wszystkich stron. Wkładam do garnka i dodaję cebule usmażoną na maśle. Pieczarki oczyszczam, myję pod bieżącą wodą i podsmażam również na maśle dodaję do mięsa wraz z bulionem i ziołami do smaku. Duszę do 45 minut, po tym czasie dodaję przecie pomidorowy i duszę do miękkości.