Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Schab zapiekany w kapuście z pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Schab zapiekany w kapuście z pomidorem to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Warto go przygotować.

Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab zapiekany w kapuście z pomidorem

 

  • ½ kg schabu bez kości
  • ½ główki kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Schab kroję na porcję, rozbijam na cienkie kotlety. Oprószam solą i pieprzem. Podsmażam na oliwie. Kapustę szatkuję. Gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzam. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję kapustę, wsypuję przyprawę uniwersalną i chwilę podsmażam. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Wykładam połowę kapusty. Rozkładam kotlety i wykładam pozostałą kapustę. Na wierzchu układam plasterki pomidora. Oprószam solą oraz pieprzem. Przykrywam i zapiekam 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Schab kroję na porcję, rozbijam na cienkie kotlety. Oprószam solą i pieprzem. Podsmażam na oliwie.
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Kapustę szatkuję. Gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzam.
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Cebulę szklę na oliwie. Dodaję kapustę, wsypuję przyprawę uniwersalną i chwilę podsmażam.
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Wykładam połowę kapusty. Rozkładam kotlety i wykładam pozostałą kapustę. Na wierzchu układam plasterki pomidora. Oprószam solą oraz pieprzem. Przykrywam i zapiekam 60 minut w temperaturze 180 stopni.