Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Schab w kapuście kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny i soczysty schabik na obiad

Schab w kapuście kiszonej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w kapuście kiszonej

 

Sposób przygotowania:

Schab w kapuście kiszonej
Mięso pokroić na 12 kotletów, lekko rozbić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu, przesmażyć na oliwie z przyprawami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na złoty kolor, wymieszać z cebulą, chwilę poddusić. W naczyniu żaroodpornym, układać warstwami, kapusta, kotlety, do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna być kapusta. Posypać wierzch kapusty bazylią i oregano, polać śmietaną. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stop, piec ok.60 minut. Podawać z kluskami śląskimi.
Schab w kapuście kiszonej
Kapusta odciśnięta z kwasu i przesmażona na oliwie
Schab w kapuście kiszonej
Kotlety schabowe obtoczone w mące i usmażone na patelni
Schab w kapuście kiszonej
W naczyniu żaroodpornym ułożono warstwę kapusty i kotletów
Schab w kapuście kiszonej
Schab upieczony z kapustą i śmietaną gotowy do spożycia

Tagi:

schab