beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Schab z nadzieniem pieczarkowo-orzechow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Schab z nadzieniem pieczarkowo-orzechow

Składniki:

Schab z nadzieniem pieczarkowo-orzechow

 

Sposób przygotowania:

Schab z nadzieniem pieczarkowo-orzechow
Pieczarki pokroić w  drobne kawałeczki i  usmażyć na maśle. Orzechy sparzyć, obrać i  drobno posiekać. Mięso oddzielić od kości, następnie zmielić i  zmieszać z  pieczarkami, orzechami, chrzanem i  żółtkiem. Doprawić przyprawami do smaku. Mięso ponacinać wzdłuż, nie przecinając do końca. W nacięcia włożyć nadzienie, obwiązać nitką, obtoczyć w  mące i  obsmażyć na rozgrzanym oleju. Włożyć do brytfanny i  piec przez godzinę, polewając wytworzonym przy pieczeniu sosem, aby mięso nie wysychało. Przed podaniem, pokroić w  grube plastry.

Tagi:

tarta schab