Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabik z sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne plastry schabu w sosie koperkowym najlepiej smakują z ogórkami i ziemniaczkami - warto wypróbować tą prostą, a jakże smaczną potrawę.

Schabik z sosie koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabik z sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Schabik z sosie koperkowym
Schab pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć kawałki mięsa. Zalać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, wymieszać. Dodać koperek. Wymieszać. Dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i np. ogórkami.
Schabik z sosie koperkowym
Plastry schabu podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Schabik z sosie koperkowym
Zalać wodą dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Schabik z sosie koperkowym
Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Schabik z sosie koperkowym
Dodać koperek i dusić kilka minut pod przykryciem.

Tagi:

schab