oska

oska

Kucharz
[Przepisów: 4]

schab w sosie jogurtowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy na tłuszczu...

schab w sosie jogurtowo-koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

schab w sosie jogurtowo-koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

schab w sosie jogurtowo-koperkowym
dodajemy pokrojoną cebulkę, szczyptę soli i pieprzu. Całość podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i dusimy, aż będzie miękka. Gdy marchew zmięknie zagęszczamy nasz sos mąką (łyżkę mąki mieszamy z wodą do uzyskania gładkiej masy). Następnie dodajemy jogurt naturalny i koperek. Całość jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. Tak uzyskany sos świetnie nadaje się do makaronów, kasz i tradycyjnie do ziemniaków.
schab w sosie jogurtowo-koperkowym
schab kroimy w kosteczkę
schab w sosie jogurtowo-koperkowym
kroimy cebulę
schab w sosie jogurtowo-koperkowym
marchew kroimy w cienkie półplastry
schab w sosie jogurtowo-koperkowym
dodajemy jogurt naturalny i koperek

Tagi:

schab