justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schaboszczaki ze słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

kotlety wyszły naprawdę smaczne i chrupiące

Schaboszczaki ze słonecznikiem

Składniki:

Schaboszczaki ze słonecznikiem

 

  • 1/2 kg schab,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 szklanka ziarna słonecznika obrane,
  • pieprz,
  • Sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schaboszczaki ze słonecznikiem
Mięso dzielimy na kotlety. Każdy kawałek mięsa doprawiamy solą oraz pieprzem. Ubijamy każdy kawałek dosyć cienko. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem. Ziarenka słonecznika wkładamy do torebki i rozbijamy za pomocą wałka do ciasta. Każdy kotlet panierujemy w jajku, a następnie w słoneczniku. Smażymy na chrupko z każdej strony na oliwie z oliwek. Gotowe wykładamy na ręcznik kuchenny, aby ociekły z tłuszczu.

Tagi:

jajko jajka schab