marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Schabowe 5 smaków.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso opłukać,osuszyć,rozbić,posypać przyprawami.Rozgrzać tłuszcz i na skwierczący kłaść kotlety.Smażyć na brązowy kolor.Podawać z dodatkami

Schabowe 5 smaków.

Składniki:

Schabowe 5 smaków.

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe 5 smaków.
Mięso opłukać w bieżącej wodzie, osuszyć i pokroić na plastry. Następnie rozbić na deseczce z obydwóch stron i posypać solą, pieprzem czarnym lub kajeńskim i przyprawą "5 smaków". Obtoczyć kotlety w jaju i bułce tartej, rozgrzać olej, aż zacznie pryskać, a wtedy kłaść kotlety na gorący tłuszcz .Smażyć z obu stron na brązowy kolor. Wyjąć, odsączyć z tłuszczu nad patelnią i przełożyć na płaskie talerze lub na półmisek, aby sobie dokładać. Do tego kasza jaglana lub kus-kus i surówka na ostro z kapusty pekińskiej z papryką chilli i jabłkiem lub pomarańczą.