Sposób przygotowania:
Schabowe kieszonki z czuszką i serem.
Mięso opłukać,osuszyć,pokroić na 4-6 plastrów,a te ponacinać na wpół,tworząc kieszonki,oprószyć solą i pieprzem.Można lekko je rozbić.Do każdej z nich włożyć po plasterku sera,szczyptę ziół z zieleniną oraz po łyżeczce siekanej czuszki po uprzednim ich opłukaniu i usunięciu nasion z czuszek.Każdą kieszonkę spiąć przy brzegach wykałaczką,obtoczyć w mące kukurydzianej,jaju i bułce tartej.Rozgrzać olej na patelni i kłaść mięso dopiero jak tłuszcz zacznie pryskać.Smażyć kieszonki z nadzieniem na złotobrązowy kolor z 5-7 min. po obu stronach.Wyjąć i osączyć z tłuszczu.Przełożyć na półmisek lub na płaskie talerze i podawać z ziemniakami z wody oraz surówką obiadową.