Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schabowe kieszonki z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schabowe w innej, nadzianej wersji.

Schabowe kieszonki z mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe kieszonki z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Schabowe kieszonki z mozzarellą
Każdy plaster cienko rozbić tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ser wyjąć z zalewy i przekroić na cztery części. Ćwiartki sera ułożyć na plastrach mięsa, po jednym na każdym kawałku. Ser na mięsie posypać pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią. Plastry schabu złożyć na pół (tak, żeby ser był w środku), zabezpieczyć łączenie wykałaczkami. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Każdy kawałek nadzianego serem mięsa obtoczyć w bułce tartej, zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej i położyć na rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć na rumiano z obu stron.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Plaster schabu cienko rozbity i oprószony solą i pieprzem.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Kawałek sera ułożony na mięsie i posypany suszonymi pomidorami.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Kawałki mięsa złożone na pół i spięte wykałaczkami.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Nadziane plastry schabu w panierce smażone na oleju.