WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe moczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe tradycyjne ale w nieco innym wydaniu. Namoczone w mleku, cebuli, czosnku i ziołach prowansalskich są soczyste, aromatyczne i pyszne.

Schabowe moczone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe moczone

 

Sposób przygotowania:

Schabowe moczone

ETAP 1:

Mięso rozbić na kotlety. Włożyć do miski i zalać mlekiem tak aby je przykryło. Wsypać sól i pieprz oraz roztarte zioła prowansalskie. Przecisnąć w to ząbek czosnku i wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Miskę szczelnie przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. Jajko roztrzepać. Wyjąć mięso z lodówki.

Każdy kotlet wyciągać z miski panierować w mące, potem moczyć w jajku i na koniec obtaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni na tłuszczu.

Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Schabowe moczone
Schabowe moczone w mleku usmażone w panierce
Schabowe moczone
Schabowe namoczone i opanierowane przed usmażeniem
Schabowe moczone
Schabowe namoczone w mleku, cebuli, czosnku i ziołach prowansalskich
Schabowe moczone
Schabowy moczony, usmażony po przekrojeniu