zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schabowe panierowane w grissini

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smaczne kotlety o smaku pizzy

Schabowe panierowane w grissini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe panierowane w grissini

 

Sposób przygotowania:

Schabowe panierowane w grissini
Schab pokroić na 4 kotlety, umyć je i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć je solą i pieprzem oraz papryką. Paluszki grissini zmiksować w rozdrabniaczu i wysypać je na talerz, dodać bułkę tartą i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtaczać w mące, następnie maczać w rozmąconym jajku i potem panierować w panierce z paluszków i bułki tartej. Smażyć na zloty kolor z obu stron, czas smażenia zależy od grubości kotletów.
Schabowe panierowane w grissini
paluszki umieścic w rozdrabniaczu i zmiksować je
Schabowe panierowane w grissini
dodac bułkę tartą i wymieszac panierkę ...
Schabowe panierowane w grissini
kotlety obtaczać w mące potem w jaku i w panierce
Schabowe panierowane w grissini
kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron