agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

schabowe po debreczyńsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

schabowe po debreczyńsku,

schabowe po debreczyńsku

Składniki:

schabowe po debreczyńsku

 

  • 1,2 kg schabu
  • 30 dkg cebuli
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • 30 dkg wędzonej kiełbasy
  • 3 pomidory
  • Sól
  • Ostra i słodka papryka
  • Tłuszcz

Sposób przygotowania:

schabowe po debreczyńsku
Ze schabu wykroić 12 kotletów, lekko je rozbić, posolić i zrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć, doprawić papryką, dodać mięso i obrane pokrojone w ćwiartki pomidory. Dusić pod przykryciem, gdy mięso będzie prawie gotowe, wrzucamy do rondla pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, mieszać i dusić razem do miękkości. Podawać z kluskami kładzionymi lub makaronem.

Tagi:

kielbasa schab