Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Schabowe pod szynkowá chmurká

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pomysł na urozmaicenie tradycyjnego schabowego.

Schabowe pod szynkowá chmurká Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe pod szynkowá chmurká

 

  • schabowe b/k - 4 plastry,
  • ogórek konserwowy - 4 małe sztuki,
  • ser żółty - 100g,
  • szynka gotowana - 120-150g,
  • jajo,
  • majonez - lekko kopiasta łyżka,
  • olej do smażenia,
  • jajo i bułka tarta do panierki,
  • sól, pieprz ziołowy,
  • vegeta,
  • pieprz mielony,
  • kolendra i papryka słodka mielona,
  • oregano.

Sposób przygotowania:

Schabowe pod szynkowá chmurká
Schabowe umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić je pod folią z obu stron drewnianym tłuczkiem. Lekko posolić i posypać pieprzem ziołowym. Jajo rozbełtać z odrobiną vegety. Mięso umoczyć w jaju, następnie w bułce tartej i przełożyć na gorący olej. Smażyć z obu stron na rumiano, przełożyć do naczynia zaroodpornego. Ogórki pokroić w cienkie plastry i ułożyć na schabowych. Jajo rozbełtać z majonezem, przyprawić pieprzem, papryką słodką, kolendrą i oregano. Ser żółty starkować na tarce o małych oczkach, szynkę pokroić w drobna kostkę. Jajo, szynkę oraz ser dokładnie razem wymieszać i ułożyć na schabowych. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w 200 stopniach. Udekorować natką pietruszki.
Schabowe pod szynkowá chmurká
Etap 1
Schabowe pod szynkowá chmurká
Etap 2
Schabowe pod szynkowá chmurká
Etap 3
Schabowe pod szynkowá chmurká
Etap 4