Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Schabowe roladki w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne roladki ze schabu, panierowane w mące i sezamie i majeranku. Znakomicie smakują podane np. z pieczonymi ziemniakami...

Schabowe roladki w sezamie

Składniki:

Schabowe roladki w sezamie

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki w sezamie
Schabowe rozbijamy, posypujemy sola, pieprzem i papryką. Na każdym z nich układamy plaster baleronu, trochę pokrojonej w piórka cebuli i plasterek masła. Posypujemy majerankiem, zwijamy. Z zewnątrz doprawiamy jeszcze papryka i solą.
Jajka wybijamy, roztrzepujemy, dodajemy majeranek i sezam, mieszamy. Roladki obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku z majerankiem i sezamem, smażymy ze wszystkich stron na patelni. Można chwilę poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aby cebula wewnątrz zmiękła i oddała swój smak.

Tagi:

jajko jajka schab