Sposób przygotowania:
Schabowe roladki w sezamie
Schabowe rozbijamy, posypujemy sola, pieprzem i papryką. Na każdym z nich układamy plaster baleronu, trochę pokrojonej w piórka cebuli i plasterek masła. Posypujemy majerankiem, zwijamy. Z zewnątrz doprawiamy jeszcze papryka i solą.
Jajka wybijamy, roztrzepujemy, dodajemy majeranek i sezam, mieszamy. Roladki obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku z majerankiem i sezamem, smażymy ze wszystkich stron na patelni. Można chwilę poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aby cebula wewnątrz zmiękła i oddała swój smak.
Jajka wybijamy, roztrzepujemy, dodajemy majeranek i sezam, mieszamy. Roladki obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku z majerankiem i sezamem, smażymy ze wszystkich stron na patelni. Można chwilę poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aby cebula wewnątrz zmiękła i oddała swój smak.