Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

schabowe w grubej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

nieco inny sposób panierowanie miesa

schabowe w grubej panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

schabowe w grubej panierce

 

Sposób przygotowania:

schabowe w grubej panierce
schab kroimy w 2centymetrowe plastry i bardzo cienko je rozbijamy. Mięso doprawiamy przyprawą typu kucharek, pieprzem i ziołową solą. jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego mąkę oraz stopniowo bulkę tartą - ile wciagnie jajko, tak aby ciasto bylo dość płynne. kazdy z kotletów obtaczamy w panierce i odrazu układamy na rozgrzanym tluszczu smazymy po obu stronach. Takie niby nalesnikowe ciasto ale z tartą bułką.
schabowe w grubej panierce
mięso podajemy z ziemniakami i surówką.