2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1483]

Schabowe w kukurydzianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kotlety są sycące i co najważniejsze podczas pieczenia podwajają rozmiar,a nie ubywają:)

Schabowe w kukurydzianej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w kukurydzianej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w kukurydzianej panierce
Jajko ,mąkę i mleko miksujemy na jednolite ciasto,powinno być gęste i bez grudek.Płatki kukurydziane mielimy (ja użyłam rozdrabniacza w blenderze)Kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa solimy i pieprzymy z każdej stron,zanurzamy w gotowym cieście a następnie panierujemy w płatkach kukurydzianych ,smażymy na wolnym ogniu z każdej ze stron aż będą miękkie. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Schabowe w kukurydzianej panierce
Mięso kroimy na plastry rozbijamy tłuczkiem
Schabowe w kukurydzianej panierce
Solimy i pieprzymy z kazdej ze stron....
Schabowe w kukurydzianej panierce
płatki kukurydziane do panierki mielimy..
Schabowe w kukurydzianej panierce
Z mąki mleka i jajka robimy ciasto zanurzamy kotlety i panierujemy