Sposób przygotowania:
Medaliony schabowe z cebulowo-serowym farszem
Schab dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy bardzo cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Schabowe zalewamy mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Cebulę oraz pieczarki kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanej patelni.
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Schab odsączamy z mleka. Doprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Na każdym plastrze (bliżej brzegu) układamy po dużej łyżce cebuli z pieczarkami oraz ser. Zawijamy na pół, spłaszczamy dłońmi tak aby brzegi się zamknęły.
Każdy schab moczymy w pozostałym mleku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Cebulę oraz pieczarki kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanej patelni.
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Schab odsączamy z mleka. Doprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Na każdym plastrze (bliżej brzegu) układamy po dużej łyżce cebuli z pieczarkami oraz ser. Zawijamy na pół, spłaszczamy dłońmi tak aby brzegi się zamknęły.
Każdy schab moczymy w pozostałym mleku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
zbysiowa
VioletoweKucharzenie
zbysiowa napisał(a):
Megi-
VioletoweKucharzenie
Megi- napisał(a):