zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mleczne schabowe panierowane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

kotlety w mleku są delikatne i soczyste

Mleczne schabowe panierowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mleczne schabowe panierowane

 

Sposób przygotowania:

Mleczne schabowe panierowane
Schab umyć , osuszyć i pokroić na 5 kotletów. Każdy z nich rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miski wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku i włożyć rozbite kotlety po czym zakryć miskę pokrywką i wstawić na godzinę do lodówki. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, na talerz wysypać bułkę tartą do panierowania a na patelnię wlać olej. Po upływie godziny wyjąć kotlety osuszyć je z mleka. Panierować w bułce tartej, potem maczać w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na złoty z każdej strony.
Mleczne schabowe panierowane
po marynwaniu kotletów w mleku panierować je
Mleczne schabowe panierowane
i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron