Sposób przygotowania:
Mleczne schabowe panierowane
Schab umyć , osuszyć i pokroić na 5 kotletów. Każdy z nich rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miski wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku i włożyć rozbite kotlety po czym zakryć miskę pokrywką i wstawić na godzinę do lodówki. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, na talerz wysypać bułkę tartą do panierowania a na patelnię wlać olej. Po upływie godziny wyjąć kotlety osuszyć je z mleka. Panierować w bułce tartej, potem maczać w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na złoty z każdej strony.
Ela Dz
zewa
Hi, hi no coś Ty ??? A to numer, a o której miałaś obiad ?
Ela Dz
Powaga...u mnie tylko szczypiorek był w kotlecie... o 13 tak miałam umówionych gości. :)
zewa
No i wszystko jasne :) Ja zajrzałam Tobie :)