ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Schabowe w panierce z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety schabowe w panierce z orzechami. Mała zmana za to efekt wielki :)

Schabowe w panierce z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w panierce z orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w panierce z orzechami włoskimi
Schab kroje na plastry o odpowiedniej dla mnie grubości. Rozbijam lekko z obu stron. Oprószam solą i pieprzem, a z drugiej strony papryką słodką. Każdą porcję mięsa obtaczam w mące. Jajko roztrzepuję na jednolita konsystencję. Orzechy włoskie siekam drobno lub rozbijam lekko walkiem i dodaję je do bułki tartej. Mięso moczę w jajku i panieruję w bułce tartej. Smażę na oleju w takiej ilości aby przykrył dno patelni. Pożądany kolor złoto- brązowy.
Schabowe w panierce z orzechami włoskimi
Kawalek schabu kroję na plastry na okolo 2 cm grubosci
Schabowe w panierce z orzechami włoskimi
Rozbijam lekko i przyprawiam do smaku obtaczam w mace
Schabowe w panierce z orzechami włoskimi
Mocze potem w jajku i bulce z dodatkiem orzechów
Schabowe w panierce z orzechami włoskimi
Smażę na oleju do uzyskania zloto brązowego koloru