Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Schabowe w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie kotlety podawać z ziemniakami i surówką

Schabowe w sosie musztardowym

Składniki:

Schabowe w sosie musztardowym

 

  • bulion warzywny -100 ml
  • schab -800 g
  • musztarda francuska -5 łyżek
  • olej
  • sól i pieprz
  • śmietana -200 g
  • mąka

Sposób przygotowania:

Schabowe w sosie musztardowym
Schab pokroić na 8 plastrów, rozbić oprószyć solą i pieprzem.
Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać.
Kotlety panierować w mące, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Przełożyć kotlety do rondla, zalać wywarem warzywnym, dusić kilka minut.
Następnie dodać śmietanę, wymieszać, chwilę poddusić.
Do schabowych dodać musztardę, wymieszać, gotować 5 minut.

Tagi:

schab