Sposób przygotowania:
Schabowe w sosie musztardowym
Schab pokroić na 8 plastrów, rozbić oprószyć solą i pieprzem.
Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać.
Kotlety panierować w mące, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Przełożyć kotlety do rondla, zalać wywarem warzywnym, dusić kilka minut.
Następnie dodać śmietanę, wymieszać, chwilę poddusić.
Do schabowych dodać musztardę, wymieszać, gotować 5 minut.
Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać.
Kotlety panierować w mące, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Przełożyć kotlety do rondla, zalać wywarem warzywnym, dusić kilka minut.
Następnie dodać śmietanę, wymieszać, chwilę poddusić.
Do schabowych dodać musztardę, wymieszać, gotować 5 minut.