Sposób przygotowania:
Schabowe z boczniaków
Boczniaki dokładnie płuczemy wodą. Najlepiej jak sa duże te nasze boczniaki :)
Do głębokiego talerza wbijamy trzy jaja, solimy i pieprzymy. mieszamy dokładnie.
W dwóch oddzielnych talerzach wsypujemy mąkę oraz bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy boczniak wpierw maczamy w jajku , następnie optaczamy w mące , później znowu w jajku i na koniec w bułce tartej. I kładziemy na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażymy na średnim ogniu , po obu stronach , aż będą złociste.
Najlepsze z chlebkiem i ketchupem :)
Do głębokiego talerza wbijamy trzy jaja, solimy i pieprzymy. mieszamy dokładnie.
W dwóch oddzielnych talerzach wsypujemy mąkę oraz bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy boczniak wpierw maczamy w jajku , następnie optaczamy w mące , później znowu w jajku i na koniec w bułce tartej. I kładziemy na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażymy na średnim ogniu , po obu stronach , aż będą złociste.
Najlepsze z chlebkiem i ketchupem :)