Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Schabowe z suszonymi śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami są bardzo łatwe do przygotowania, aromatyczne i smaczne. Polecam.

Schabowe z suszonymi śliwkami

Składniki:

Schabowe z suszonymi śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z suszonymi śliwkami
Ocet winny wlać do miseczki, dodać olej sezamowy, wymieszać. Mięso umyć, pokroić na cztery plastry. Włożyć do marynaty, przykryć i pozostawić na kilka godzin. Następnie osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa ułożyć po kilka śliwek, zwinąć w roladkę i zawiązać nicią kuchenną. Obtoczyć w mące i smażyć w rozgrzanym, głębokim oleju.