Sposób przygotowania:
Roladki schabowe II
Schab kroimy ma plastry, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem, tak z godzinkę może sobie poleżeć ;-)
Plaster schabu smarujemy musztardą sarepską i układamy, plaster wędzonego surowego boczku i 2 suszone śliwki teraz zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Przygotowujemy sobie 2 miseczki do jednej dajemy jajko z odrobiną wody, łyżeczką papryki, suszonego czosnku, pieprzu ziołowego i z paroma kroplami mleka do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
Przygotowane wcześniej roladki kolejno zanurzamy w jajku, potem w bułce tartej i kładziemy na rozgrzana patelnię (smażymy na oleju z oliwek).
Pod koniec smażenia dodajemy 2,3 cebule pokrojone w plasterki około 10 suszonych i wędzonych śliwek, listek bobkowy, ziele angielskie i podlewamy winem (czerwone półsłodkie) i przykrywamy patelnie (głęboki rondel) przykrywką, na wolnym ogniu wszystko musi dojść i sos się musi trochę zredukować (wino musi zgęstnieć).
-więcej fotek potrawy http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1048/992/
Plaster schabu smarujemy musztardą sarepską i układamy, plaster wędzonego surowego boczku i 2 suszone śliwki teraz zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Przygotowujemy sobie 2 miseczki do jednej dajemy jajko z odrobiną wody, łyżeczką papryki, suszonego czosnku, pieprzu ziołowego i z paroma kroplami mleka do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
Przygotowane wcześniej roladki kolejno zanurzamy w jajku, potem w bułce tartej i kładziemy na rozgrzana patelnię (smażymy na oleju z oliwek).
Pod koniec smażenia dodajemy 2,3 cebule pokrojone w plasterki około 10 suszonych i wędzonych śliwek, listek bobkowy, ziele angielskie i podlewamy winem (czerwone półsłodkie) i przykrywamy patelnie (głęboki rondel) przykrywką, na wolnym ogniu wszystko musi dojść i sos się musi trochę zredukować (wino musi zgęstnieć).
-więcej fotek potrawy http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1048/992/
Pyza
zibi_scj55