darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Schabowe zapiekane z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Inny sposób na kotlety schabowe

Schabowe zapiekane z musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe zapiekane z musztardą

 

  • 5 kotletów ze schabu
  • musztarda sarepska
  • świeżo zmielony pieprz
  • 5 grubszych plastrów sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Schabowe zapiekane z musztardą
Kotlety myjemy, osuszamy i mocno rozbijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i smarujemy musztardą. Na tak przygotowane mięso układamy plastry sera żółtego. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i wkładamy naczynie. Zapiekamy ok 15-20 minut, aż ser się ładnie roztopi i zarumieni, polecam!
Schabowe zapiekane z musztardą
Mięso myjemy i mocno rozbijamy, tłuszczyk się wytopi
Schabowe zapiekane z musztardą
Rozbite mięso układamy w naczyniu żaroodpornym
Schabowe zapiekane z musztardą
Oprószamy mięso świeżo zmielonym pieprzem
Schabowe zapiekane z musztardą
Smarujemy musztardą i układamy plastry sera

Tagi:

sery ser schab