Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Można je podawać z ryżem lub ziemniakami. Warto je przygotować, bo są bardzo smaczne. Polecam gorąco!!!

Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Schab pokrój na porcje, rozbij cienko tłuczkiem i oprósz solą. Mięso maczaj w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż z dwóch stron na rumiano na oliwie. Pieczarki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Smaż około 10 minut na oliwie. Oprósz solą oraz pieprzem. Na usmażone kotlety nałóż porcję pieczarek. Wierzch posyp startym żółtym serem. Schabowe ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 minut w temperaturze 190 stopni.
Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Schab pokrój na porcje, rozbij cienko tłuczkiem i oprósz solą. Mięso maczaj w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż z dwóch stron na rumiano na oliwie.
Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Pieczarki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Smaż około 10 minut na oliwie. Oprósz solą oraz pieprzem.
Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Na usmażone kotlety nałóż porcję pieczarek.
Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Wierzch posyp startym żółtym serem. Schabowe ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 minut w temperaturze 190 stopni.