Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe zapiekane z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotlety schabowe zapiekane z porem i żółtym serem są rewelacyjne.

Kotlety schabowe zapiekane z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe zapiekane z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe zapiekane z serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jajko wybić do miseczki, wymieszać z mąką, jogurtem i odrobiną przyprawy kucharek. Oczyszczony por pokroić w pół krążki, podsmażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowane mięso zanurzać w jajku z mąką i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Rumiane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć podsmażony por, przykryć pokrojonymi w paski plasterkami sera i zapiec w nagrzanym piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.
Kotlety schabowe zapiekane z serem
Mięso rozbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami
Kotlety schabowe zapiekane z serem
Pokrojony w pół krążki por podsmażyć na rozgrzanym maśle
Kotlety schabowe zapiekane z serem
Przygotowane kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju
Kotlety schabowe zapiekane z serem
Wyłożyć podsmażony por i pokrojony żółty ser