Sposób przygotowania:
Schabowe zwykłe lub niezwykłe
Mięso kroimy w plasterki o grubości około 1 cm.
Przygotowujemy 3 głębokie talerze.
W 1wszym umieszczamy mąkę, w 2gim rozbijamy jajka i dodajemy przyprawy-dokładnie mieszamy widelcem. W 3cim umieszczamy bułkę tartą lub jeżeli chcemy zrobić coś nowego-wsypujemy pokruszone płatki kukurydziane.
Super sposób na kruszenie płatków:
Wsypujemy płatki do jednorazówki i dokładnie ją zawiązujemy. Wałkiem do ciasta ,,jeździmy'' po reklamówce i dzięki temu idealnie i czysto je kruszymy.:)
Na patelni rozgrzewamy olej. Plasterki mięsa rozbijamy młotkiem do mięsa i obtaczamy po kolei w mące, następnie w jajku i w bułce tartej/płatkach i na patelnie. Smażymy na złoty kolor i podajemy z ziemniaczkami i suróweczką.
Smacznego!!
Przygotowujemy 3 głębokie talerze.
W 1wszym umieszczamy mąkę, w 2gim rozbijamy jajka i dodajemy przyprawy-dokładnie mieszamy widelcem. W 3cim umieszczamy bułkę tartą lub jeżeli chcemy zrobić coś nowego-wsypujemy pokruszone płatki kukurydziane.
Super sposób na kruszenie płatków:
Wsypujemy płatki do jednorazówki i dokładnie ją zawiązujemy. Wałkiem do ciasta ,,jeździmy'' po reklamówce i dzięki temu idealnie i czysto je kruszymy.:)
Na patelni rozgrzewamy olej. Plasterki mięsa rozbijamy młotkiem do mięsa i obtaczamy po kolei w mące, następnie w jajku i w bułce tartej/płatkach i na patelnie. Smażymy na złoty kolor i podajemy z ziemniaczkami i suróweczką.
Smacznego!!