little_black22

little_black22

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Schabowe zwykłe lub niezwykłe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe dla każdego!!!:)

Schabowe zwykłe lub niezwykłe

Składniki:

Schabowe zwykłe lub niezwykłe

 

Sposób przygotowania:

Schabowe zwykłe lub niezwykłe
Mięso kroimy w plasterki o grubości około 1 cm.
Przygotowujemy 3 głębokie talerze.
W 1wszym umieszczamy mąkę, w 2gim rozbijamy jajka i dodajemy przyprawy-dokładnie mieszamy widelcem. W 3cim umieszczamy bułkę tartą lub jeżeli chcemy zrobić coś nowego-wsypujemy pokruszone płatki kukurydziane.

Super sposób na kruszenie płatków:
Wsypujemy płatki do jednorazówki i dokładnie ją zawiązujemy. Wałkiem do ciasta ,,jeździmy'' po reklamówce i dzięki temu idealnie i czysto je kruszymy.:)

Na patelni rozgrzewamy olej. Plasterki mięsa rozbijamy młotkiem do mięsa i obtaczamy po kolei w mące, następnie w jajku i w bułce tartej/płatkach i na patelnie. Smażymy na złoty kolor i podajemy z ziemniaczkami i suróweczką.

Smacznego!!