Sposób przygotowania:
Schabowy fusion z sosem Teriyaki :
Z oleju i przypraw zrobić pastę i natrzeć nią schab ( ja wyrównuję schab obcinając sterczące kawałki i odkładając je np. na gulasz ) .Mięso włożyć w zamykany pojemnik i zostawić w lodówce przez 24 godziny . Potem przełożyć do rękawa foliowego , wlać marynatę która zastała w pojemniku, dodać masło i zamknąć zapinką . Piec w rozgrzanym do 200 *C piekarniku przez 1,5 godziny. Wyjąć . Rozciąć ostrożnie rękaw i zlać do jakiegoś naczynia sos z pieczenia . Schab wystudzić .Kroić w plastry .Przed podaniem podgrzać ponownie w sosie ( po prostu zimny schab łatwiej i ładniej się kroi ). Jeśli chcemy to możemy dolać w garnuszku do sosu z pieczenia słodkiej śmietanki i zmieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody mąką .Zagęścić mieszając . Zagotować . Piekę zawsze większy kawałek schabu niż potrzebuję bo potem dzielę na porcje obiadowe, lub do chleba i zamrażam tak podzielony. Potem już tylko wyjmuję i podaję. Połowa roboty i duża oszczędność czasu .