krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Schabowy po włosku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Schabowy po włosku

Składniki:

Schabowy po włosku

 

  • 4 kotlety schabowe bez kostki
  • 2 łyżki oleju,
  • sól, pieprz
  • sos: 2 łyżki majonezu, łyżka keczupu, 1/2 łyżeczki do kawy chili, ząbek czosnku, łyżeczka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Schabowy po włosku
Kotlety schabowe rozbijamy, solimy, posypujemy pieprzem i odstawiamy na pół godziny. Z podanych składników: majonezu, keczupu, przeciśniętego przez praskę lub drobniutko posiekanego czosnku oraz chili i sosu sojowego przygotowujemy sos, dokładnie mieszając składniki. Kotlety smażymy na oleju po 4 minuty z każdej strony, najlepiej na patelni z dnem groszkowanym. Podajemy je z pieczonymi ziemniakami. Sosem polewa¬my kotlety już na talerzu.