Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe w nieco innej odsłonie, w panierce z dodatkiem parmezanu i tymianku. Dobrze smakują w towarzystwie ziemniaków i kiszonego ogórka.

Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem

 

  • schab bez kości 2 plastry
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 5 łyżek
  • parmezan 30 gram
  • tymianek suszony 1 łyżeczka
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem
Schab myjemy i osuszamy, a następnie rozbijamy przez folię spożywczą.

Na talerz wysypujemy bułkę tartą i mieszamy ją z tartym serem oraz przyprawami. 

Na drugi talerz wbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem.

Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce, a następnie smażymy je na rumiano z obu stron. 

Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem
Schab myjemy i osuszamy, a następnie rozbijamy przez folię spożywczą.
Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem
Na talerz wysypujemy bułkę tartą i mieszamy ją z tartym serem oraz przyprawami. Na drugi talerz wbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem.
Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem
Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce.