Sposób przygotowania:
Schabowy w panierce z parmezanem i tymiankiem
Schab myjemy i osuszamy, a następnie rozbijamy przez folię spożywczą.
Na talerz wysypujemy bułkę tartą i mieszamy ją z tartym serem oraz przyprawami.
Na drugi talerz wbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem.
Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce, a następnie smażymy je na rumiano z obu stron.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Na talerz wysypujemy bułkę tartą i mieszamy ją z tartym serem oraz przyprawami.
Na drugi talerz wbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem.
Panierujemy kotlety najpierw w bułce, potem w jajku i znów w bułce, a następnie smażymy je na rumiano z obu stron.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.