Sposób przygotowania:
Schabowy z cukinią Mariel
Cukinię myje , osuszam i kroję w kosteczkę , cebulę obieram i również kroję w kosteczkę . Na patelni rozgrzewam masełko dodaje cukinię i cebulkę , posypuje szczyptą cukru i przyprawiam sola i pieprzem . Smażę do momentu aż cukinia zmięknie i cebulka zrobi się rumiana . Schab myję , osuszam i przez woreczek foliowy rozbijam z dwóch stron tłuczkiem ,przyprawiam z jednej i drugiej strony solą i pieprzem . Jajko roztrzepuje z mąką dodaje jeszcze trochę przypraw np.kucharka , uważać żeby nie przesadzić , ja lubię wszystko bardzo doprawione , więc jeśli nie używam bułki z przyprawami , to doprawiam jajko Maczamy kotlety w jajku obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej ostatnio używam ryżowego i wydaje mi się , ze jest lepszy niż rzepakowy czy słonecznikowy , Kotlety pieczemy z obu stron na ładny złocisty kolor . Na kotlecie przed podaniem robimy kopkę z cukinii i cebulki