alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Schabowy z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne danie jednej patelni.

Schabowy z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy z kapustą

 

  • 30 dkg schab wieprzowy,
  • 20 dkg kapusta biała,
  • 20 dkg pieczarki,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku Sól,
  • 1 łyżeczka przyprawa do wieprzowiny ,
  • do smażenia olej

Sposób przygotowania:

Schabowy z kapustą
Schab kroimy w cienkie słupki doprawiamy solą , przyprawą i podsmażamy na oleju.Zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z cebulę pokrojoną w piórka. Zdejmujemy z patelni. Białą kapustę szatkujemy dajemy na patelnię dolewamy pół szklanki wody i dusimy do miękkości.Gdy kapusta będzie miękka dodajemy do niej pieczarki z cebulą i słupki schabowe. Całość mieszamy i podgrzewamy tak długo, aż będzie wszystko ciepłe.
Schabowy z kapustą
Pokrojony w paski schab podpiec na oleju.
Schabowy z kapustą
Poddusić pokrojone pieczarki z pokrojoną cebulą.
Schabowy z kapustą
Białą kapustę dusimy do miękkości z wodą.
Schabowy z kapustą
Do kapusty dodajemy schab i pieczarki z cebulą.