Sposób przygotowania:
Schabowy z paprykowymi ziemniaczkami i s
Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z obu stron, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tarter, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Ziemniaki obieramy i gotujemy, następnie odlewamy, solimy do smaku, dodajemy margarynę i paprykę, wszystko razem gnieciemy na gładką masę.
Na talerz wykładamy ziemniaki, posypujemy posiekanym koperkiem, kładziemy kotlecik, i surówkę ,przepis na nią w moich przepisach pod nazwą "surówczak pekiński"
Smacznego:)
Ziemniaki obieramy i gotujemy, następnie odlewamy, solimy do smaku, dodajemy margarynę i paprykę, wszystko razem gnieciemy na gładką masę.
Na talerz wykładamy ziemniaki, posypujemy posiekanym koperkiem, kładziemy kotlecik, i surówkę ,przepis na nią w moich przepisach pod nazwą "surówczak pekiński"
Smacznego:)